Wanneer je een nieuwe vloer in huis haalt, dan is het natuurlijk de vraag wat voor vloer jij wilt hebben.  Het moet passen bij het interieur dat je al hebt staan en het moet bij jezelf passen natuurlijk. Het zou zonde zijn wanneer je een vloer pakt, die totaal niet bij jou, en het interieur, past. Dus je moet er altijd even goed over nadenken. Want er is ook heel veel keus met wat voor vloer je wilt hebben.

Een tegel vloer met coating misschien wel.

Het is natuurlijk mooi om een vloer te hebben die je niet overal ziet. Dat maakt het allemaal net iets bijzonderder. Maar dan moet het wel bij jouw interieur, en bij jou, passen natuurlijk. Wanneer je voor een vloer als dit gaat, dan is het belangrijk om een mooie tegel uit te zoeken die je kan leggen. Hierover komt een vloercoating die de tegels dan natuurlijk ook beschermd tegen het leven wat zich afspeelt in jouw huis. Denk bijvoorbeeld aan krassen, het schuiven van stoelen, het eroverheen lopen, wanneer je per ongeluk iets laat vallen. Eigenlijk tegen alles wat er kan gebeuren tijdens het leven in huis. En dat is best wel belangrijk. Want het is zonde wanneer de vloer niet beschermd is en je alle schade erop gaat zien in korte tijd. Daar wordt je ook niet helemaal vrolijk van.

Een klassieke houten vloer is altijd goed.

Wat altijd een vloer is die het goed doet, is natuurlijk een houten vloer. Een vloer die eigenlijk bij elk interieur wel past. Maar je moet het zelf natuurlijk ook mooi vinden, anders werkt het ook niet. Het voordeel, wanneer je wel kiest voor een houten vloer, zijn natuurlijk de mogelijkheden die je allemaal hebt. Je hebt tientallen mogelijkheden bij het kiezen van een houten vloer, het is bijna niet bij te houden. Denk bijvoorbeeld aan de houtsoorten, en dat niet alleen al. Maar je hebt ook onwijs veel keus uit de kleur waarin het hout wordt geleverd. Want heb jij liever een lichtere kleur hout liggen of juist een wat donkerder kleur omdat de rest al zo licht is, of juist ook donkere tinten bevat? Daar kan je natuurlijk al over nadenken, maar ook over het legpatroon van de vloer. Ja wanneer je gaat voor een houten vloer, heb je tientallen keuzes die je moet maken. Maar dan heb je wel een vloer geheel naar wens. En dat wil je natuurlijk.