Iedereen krijgt wel een last van zijn of haar spieren, gewrichten of ledematen. Dit kan op elke leeftijd gebeuren. Maar je lijkt het sneller terug te zien bij oudere. Oudere mensen krijgen inderdaad wat sneller last omdat ze deze spieren, gewrichten en ledematen een stuk langer gebruiken dan jongere mensen. Vaak zie je ze of met krukken lopen, steunkousen of misschien wel een brace omdat ze ondersteuning nodig hebben.

Maar het is erg zonde als je hier mee moet lopen op een jonge leeftijd. Ga daarom aan de slag met je lichaam door te sporten of meer in beweging te blijven. Vele denken dat je hiervoor per se naar de sportschool moet gaan maar dat is niet zo. Bewegen doe je op elk moment van de dag, alleen moet je er meer bewust van zijn hoe en hoelang je beweegt.

Thuis kan het ook!

Mocht je geen tijd hebben of geen geld hebben om naar te sportschool te gaan, kan je ook thuis oefeningen doen. In de app store op je smartphone worden er allerlei apps aangeboden, die je kunt gebruiken om thuis te sporten. Het hoeft niet alleen thuis maar het kan bijvoorbeeld ook in een park of in de tuin of balkon, als die groot genoeg is. Met deze apps kun je zelf kiezen wat je wil trainen en hoelang. Wil je bijvoorbeeld 10 minuten je buikspieren trainen, of misschien 25 minuten lang je benen. Het kan tegenwoordig allemaal.

Wees niet meer lui!

Probeer eens wat vaker te wandelen. Ga je vaak met het openbaar vervoer en heeft te iets te vaak vertraging? Dan kun je er voor kiezen om een paar haltes te lopen. Zet voor jezelf een doel hoeveel je per dag wilt zetten. Je kunt dit tegenwoordig ook makkelijk terug vinden op je smartphone. Of koop en fiets en fiets naar je bestemming. Fietsen is erg gezond en je krijgt er sterke kuiten van als je dit dagelijks doet. Als fietsen de enige manier is waarop jij op je bestemming kunt komen is, zie jij het niet als een training, maar gewoon omdat het moet! Een half uurtje heen en een half uurtje terug is al een uur training per dag! Woon jij in een flat, heb je altijd les op de 4e etage of zit jouw kantoor helemaal op de bovenste verdieping? Neem dan de trap! Dit is ook een manier van ‘’ trainen’’. Laat af en toe de lift met rust , vooral als je er nog op moet wachten.