Beginnen met golfen

Golfen is een leuke sport om aan te beginnen. Veel mensen krijgen na een introductie les de smaak te pakken en raken verslaafd aan de precisie sport. Maar wanneer je vaker en regelmatig begint met golfen is het ook belangrijk dat je de regels weet en de etiquette waar je je aan moet houden als je je op de golfbaan beweegt. In dit korte artikel bespreken we een paar van de belangrijkste regels.

Golfregels

Een voordeel is dat per 1 januari 2019 de golfregels in Nederland gemoderniseerd zijn. De regels zijn eenvoudiger en er zijn minder regels in het algemeen. Een van de redenen hiervoor is dat de sport golfen steeds populairder wordt en er dus meer nieuwe golfers bijkomen die aan de sport beginnen. Vroeger was golfen meer een elitaire sport en hing er dus veel etiquette en traditie aan. Nu is golfen meer een algemene sport aan het worden. Desondanks zijn er nog steeds hel veel regels vanwege de vele situaties die in golf kunnen voorkomen. Een goede tip om je aan een goed begin in de golfwereld te helpen is om je golfexamen te halen. De meeste golfclubs hebben een golfregelexamen waar je aan kunt voldoen en daarnaast zijn er regelavonden waar de regels kunt leren. Zelfs als ervaren golfer is het verstandig om altijd een regelboekje bij je te hebben als je gaat golfen. Als je in een onzekere situatie zit kun je dan je regelboekje erbij pakken en op die manier conflicten voorkomen.

Kleding en etiquette

Qua etiquette is zijn er verschillende gedragsregels maar ook kledingvoorschriften. Golfers dragen vaak een polo shirt. Het polo shirt is een sportief maar ook net T-shirt dat lijkt op een overhemd maar meer voor sporten is gemaakt. Golfen lijkt een redelijk rustige sport maar het is wel degelijk gevaarlijk. Een golfbal tegen het hoofd of lichaam kan ernstig letsel veroorzaken. Daarom staat veiligheid altijd voorop bij golfen. Een van de dingen die je dus moet doen als je de golfbal wegslaat is altijd hard ‘Fore’ roepen. Dit is helemaal belangrijk als de bal een kant op gaat die je niet bedoeld had, bijvoorbeeld richting een andere golfer. Wanneer een andere golfer afslaat is het ook netjes om stil te zijn. Sta niet in iemands gezichtsveld wanneer die afslaat.

Daarnaast moet je niet alleen voor je medespeler zorgen maar ook voor de baan. Leg bijvoorbeeld altijd plaggen terug, hark de bunker aan en repareer pitchmarks. De golfbaan moet ook door anderen gebruikt kunnen worden. Zorg ook voor een fijn speeltempo. Geen enkele golfer wil uren wachten tot zijn plek is vrij gekomen.