Wanneer je net verhuisd bent komen hier verschillende dingen bij kijken. Misschien wil je nog een stukje verbouwen, maar vervolgens moet alles ingericht worden. Misschien dat we nu een stap overslaan, want eerst komt natuurlijk de bouwmarkt. Hier haal je alles bij elkaar en ben je klaar om aan de inrichting van huis te beginnen. De kleuren van de muren, het kiezen van de meubels, het kiezen van de vloer, het zijn belangrijke punten. Ook moet alles nog eens matchen met elkaar en moet het interieur één geheel zijn.

Welke kleur en structuur voor mijn interieur

Het is erg belangrijk om voor jezelf op een rijtje te zetten wat jouw eisen zijn en wat jij wilt wat betreft het interieur. Houd je van een schone, nette inrichting, of ga je toch voor een iets wat ‘rommeliger’ interieur. Het zijn allemaal punten wat goed is om dit eerst bij jezelf af te vragen voor je aan de slag gaat. Wanneer je al deze punten op een rij hebt gezet, kun je beginnen met de inrichting van jouw eigen plekje, thuis.

Een juiste vloer voor het juiste interieur

Er zijn verschillende soorten vloeren, maar toch hebben we allemaal onze voorkeuren. Het is namelijk niet zo dat iedereen thuis een vloer heeft van stenen. ten eerste is dit niet kindvriendelijk en is dit ook totaal niet handig. De voorkeur ligt toch echt bij parket voor de meeste mensen. Er is een verschil tussen kliklaminaat, leg laminaat, en zijn er verschillende andere parketvloeren. Met parket kun je alle kanten op en door het ruime aanbod is er altijd wel iets wat bij jouw interieur past.

Wat voor soort parketvloer?

Parket is er in allerlei soorten en maten. Er zijn verschillende soorten parket op het gebied van kleur, vorm en structuur. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen voor parket met een vissengraat structuur, of parket met het structuur van een natuurlijke houten plank. Ieder soort parket heeft zo zijn eigen uitstraling en toevoeging aan het interieur. Het is goed om te kijken wat jij mooi vind!

Tips:

  • een parketvloer met een visgraat structuur is ideaal voor een interieur wat erg strak is. Met een vloer als deze creëer je alsnog de juiste verhouding, maar staan alle meubels wel strak voor waar jij ze wilt hebben.
  • een parketvloer met een egale, natuurlijke uitstraling is juist geschikt voor een interieur dat er iets wat rommeliger uitziet. Met een rustige vloer creëer je toch de rust in huis.