Slapen

Zoals ik een paar blogs geleden al benoemd heb: wij zijn niet gezegend met een stille doorslaapbaby. Hoewel we enorm genieten van de kleine en ik enorm dankbaar ben voor zijn bestaan, weet ik zeker dat ik er extra van zou kunnen genieten als we eindelijk eens een paar nachtjes gewoon lekker konden slapen. Waar andere baby’s bij een maand of 3 redelijk beginnen door te slapen, is ons nageslacht ten eerste niet in slaap te krijgen, en ten tweede elke paar uur wakker. En dan natuurlijk huilen, want hij is moe. Nou grote vriend, je bent niet alleen. Krijg je al een beetje medelijden met ons? Dat hoeft niet langer, wij hebben namelijk een geweldige tip gekregen van een collega. En hij werkt, dus ik deel hem graag!

Tweeling

Deze collega in kwestie was nog net iets zieliger dan wijzelf. Ze is al heel lang single, maar wou alsnog moeder worden dus besloot het alleen te gaan doen.  Dat is verder natuurlijk geen reden voor medelij en dat kan harstikke goed gaan, alleen kreeg zij double trouble: ze baarde een gezonde tweeling. Dan was een partner aan je zijde toch wel erg fijn geweest. En het ergste voor haar: deze twee sliepen ook voor geen meter. Sterker nog, het stak elkaar aan. Als de ene wakker werd en begon te huilen, werd de ander ook wakker. Ze maakten elkaar alleen maar omstebeurt wakker. Moeder was radeloos. Toen kocht ze een philips hue lamp, gewoon omdat ze die gaaf vond. De baby’s reageerde hier direct op. Als de lamp aanstond in hun buurt waren ze doodstil: ze keken alleen maar naar de veranderende kleurtjes in de kamer. Ze heeft er daarom meteen nog één gekocht voor in de babykamer. En het was stil! Zodra de baby’s wakker werden leken ze drukker te zijn met kijken naar de lamp dan met hun mama wakker maken.

Succes!

Een tip die wij uiteraard graag uitprobeerden. We hebben een mooi lamp gekocht die we vanaf onze telefoon kunnen bedienen. Zo hoeven we niet de kamer binnen te komen en went de kleine niet aan het idee dat we ’s avonds nog een keer terugkomen. De lamp staat er nu een week en het lijkt hoopvol. Hij wordt ’s nachts nog maximaal één keer wakker, maar slaapt snel weer in als hij wakker wordt, mits de lamp aanstaat. Prima, dan maar een iets hogere energierekening. Ik wil best wat extra betalen voor een gezonde nachtrust. Mocht jij dus ook een huilerd hebben en een paar tientjes over: inslaan die hap, je zal jezelf dankbaar zijn!