Baal jij er ook weleens van dat er nog al te vaak van alles en nog wat op straat ligt? Dat er mensen zijn die er niet bij stilstaan dat dit een schone leefomgeving belemmert? Sorry als jij ook één van die personen bent, maar we moeten echt meer gaan opruimen! Wees maar niet bang, ik ga geen groot beklag neerzetten hier. Wel ga ik er een relevant item bij betrekken, namelijk: de afvalbak!

Maak het gemakkelijk en praktisch

Afvalbakken lijken in het eerst opzicht misschien niet het meest interessante of de leukste zaken om aan te schaffen. Ik geef toe dat ik dat zelf zo zie en dat ik het vooral zo praktisch en functioneel mogelijk houd. Daarbij denk ik dat het fijn is als je er lekker veel rommel kwijt kan en dat het eventueel over een klep beschikt die open en dicht kan door erop te drukken. Maar dan wil ik niet meteen een oersaaie ijzerkleurige afvalbak! Aan de andere kant wil ik ook niet zo’n afvalbak die een klep heeft in de vorm van een hondenkop of iets dergelijks. Ik wil hiermee zeggen dat je afvalbak moet passen bij de rest van je kamer. Heb je vooral houtkleuren in de betreffende kamer, dan zullen herfstkleuren heel goed staan met bij voorkeur een matte afwerking. Heb je meer een kamer met vooral wit in beeld? Dan ben ik van mening dat zilveren en vierkante afvalbakken goed in combinatie zijn!

Haal het meest uit online winkelen

Je kan ervoor kiezen om naar een woonwinkel of iets soortgelijks te gaan om daar te kijken voor afvalbakken. Toch raad ik je aan om dit online te regelen. Je koopt immers geen kleding en een model van een afvalbak heeft maar 1 maat. Daarnaast heb je veel meer opties in de grootte, gewicht, kleuren en andere aspecten. Het is in het algemeen ook voordeliger dan wanneer je het koopt in een professionele woonwinkel, maar zeker niet minder kwalitatief! De functie blijft gewoon hetzelfde.

Een een nette werkomgeving zorgt voor meer orde

Je kent vast wel die tip dat een goed-opgeruimde omgeving beter werkt voor je concentratie bij het leren. Dat werkt uiteraard ook zo op het kantoor! Helaas zie ik regelmatig dat er te weinig afvalbakken aanwezig zijn. Met een beetje korting en een uitgebreide keuze in afvalbakken, kom je al een heel eind. Tot slot wil ik graag meegeven dat mijn humeur veel beter is nu het veel schoner is in mijn huis. Een goed humeur is tevens op het werk mooi meegenomen, want daar wordt iedereen beter van!