Zodra het mei wordt, komt het steeds dichterbij. Zon, zee, strand. We denken dan wellicht meteen aan Spanje. Ieder jaar vragen we aan vrienden, collega´s of familie waar zij de zomermaanden besteden, en weer eens eerlijk: hoe vaak horen we “Spanje”? Best vaak als je het mij vraagt. En dat is niet gek, Spanje is het ideale vakantieland! Waarom dat zo is, lees je in deze blog.

Een goedkope vakantie Spanje

Spanje is een goedkoop vakantieland. Sterker nog, het blijkt dat de Costa del Sol en de Costa Blanca de goedkoopste vakantiebestemmingen van heel Europa zijn! Een goedkope vakantie Spanje is dus zeker gegarandeerd! Vliegtickets kun je al vanaf € 41,- kopen (Cheaptickets.nl). Wees er wel op bedacht dat lage prijzen voornamelijk de prijzen BUITEN het hoogseizoen zijn. Dat zou iets te veel van het goede zijn ;).

Dichtbij

De subtropische landen zoals Thailand, Zuid-Afrika of Indonesië hebben allemaal 1 ding gemeen: het is ver. Behoorlijk ver. Je zult enkele uren in het vliegtuig besteden voor je op je bestemming aankomt. Dit in tegenstelling tot Spanje, die op slechts enkele (vaak 2) vlieguren van ons kleine landje vandaan zit. Voor (jonge) gezinnen is dit ideaal uiteraard. Het vasteland is zelfs te bereiken met de auto. Liever naar de Canarische eilanden of de Balaeren? Dan zul je 3 tot 5 uur in het vliegtuig zitten, wat nog steeds korter is dan Thailand (alhoewel Thailand ook als een interessante bestemming klinkt… ;)).

Het eten

Mensen houden van eten, hoe lekkerder hoe beter. En daar ben in Spanje voor aan het juiste adres! Zodra je door de Spaanse straten heen struint, kom je al verschillende eettentjes tegen. Paella hier, sangria daar… Ik hoor de tapas al mijn naam roepen! En als je vaker naar Spanje gaat, hoef je niet bang te zijn dat de smaak zal vervelen. Iedere regio heeft zo zijn eigen specialiteiten. Zo zijn de churros in Madrid een bekend fenomeen, en lopen de toeristen in Valencia warm voor de heerlijke paella die daar geserveerd wordt. Kortom: je blijft verrast worden.

Architectuur

La Sagrada Familia en het Alhambra fort, om zo maar even twee voorbeelden te noemen van de meest hoogwaardige architectuur die Spanje bezit. Heb je ooit al eens een kerk gezien waar jarenlang over wordt gedaan om het hele gebouw te renoveren? Het is bewonderenswaardig. De details van de gebouwen liegen er niet om: Spanje bezit enkele pareltjes als het gaat om architectuur. En van die pareltjes is er maar 1 op de hele wereld: in Spanje!

 

Ben jij al om voor een onvergetelijke vakantie in de parel van het zuiden?