Normaliter ben ik te vinden in de provincie Noord-Holland. Uiteraard moet ook ik er af en toe even tussenuit. Mijn vrouw stelde voor om aan het einde van de vakantie pas weg te gaan. Zo genieten we eerst van het heerlijke weer in Nederland en wanneer het slechter wordt, gaan wij lekker bijkleuren in het Zuiden. Dus dat hebben we ook gedaan. Dit keer was Piet niet in Noord-Holland, maar op stedentrip Valencia. Ja, je hoort het goed. Ik was in Valencia op stedentrip. Aangezien dat een erg bijzondere ervaring was, wil ik daarom vandaag jou alles vertellen over mijn stedentrip Valencia.

Op stedentrip Valencia gaan zoals jij wil

Er is werkelijk van alles te doen als je op stedentrip bent. Mijn vrouw en ik waren daar eerst een beetje van overweldigd. Waar moet je namelijk beginnen? Persoonlijk ben ik niet zo van het vooruit plannen, dat doet mijn vrouw meestal voor me. Dat geldde ook tijdens de stedentrip Valencia. Mijn vrouw had zichzelf een beetje ingelezen in de stad en de diverse bezienswaardigheden. Ze wilde namelijk het optimale halen uit de stedentrip Valencia. Dat hoeft eigenlijk helemaal niet. Juist met een stedentrip kun je de vakantie invullen zoals je zelf wil. Ik ging dan wel met mijn vrouw, maar je kan ook gemakkelijk alleen op stedentrip Valencia gaan. Bovendien hoeft het niet eens veel te kosten. Zelfs met een budget kun je nog steeds enorm genieten tijdens zo’n stedentrip.

Indrukwekkende markt die ook overdekt is

Gedurende onze tijd in de Spaanse stad Valencia zijn mijn vrouw en ik natuurlijk langs allerlei bezienswaardigheden gegaan. Mijn persoonlijke favoriet van de stedentrip Valencia is toch wel de markt Mercado Central. Dit is namelijk een enorm grote markt die volledig overdekt is. Ideaal voor de mindere dagen tijdens de stedentrip of als je (net zoals ik) echt even wat verkoeling nodig hebt. Het gebouw van de centrale markt is op zichzelf al enorm indrukwekkend. Als je fan bent van architectuur, dan herken je de Art Nouveau stijl heb ik gehoord.

Daarnaast vind je binnen de meest bijzondere markt die je ooit gezien hebt. Ik had gemakkelijk de hele stedentrip Valencia mijn tijd daar kunnen spenderen. Je vindt er namelijk ontzettend veel verschillende soorten lekkernijen. Dus ben je op stedentrip Valencia en rommelt je lege maag? Stap dan deze imposante centrale markt binnen en laat jezelf verrassen. Denk op dat moment even terug aan mij. Aan Piet die niet in Noord-Holland was, maar lekker op stedentrip Valencia!