Een knobbeltje ontdekken… Het is de grootste schrik van menig vrouw. En als het dan kwaadaardig blijkt te zijn, ga je door een rollercoaster heen. Er moeten beslissingen genomen worden en meestal komt dat neer op een borstamputatie. Daarna moet je voor de rest door het leven met een litteken. Het is al erg genoeg dat je dat hebt mee moeten maken. Daarom is het des te belangrijker je weer goed in je vel te gaan voelen. Neem daarom een prothese bh. Hierdoor zie je er op en top vrouwelijk uit en kan je de kleding dragen die jij wil!

De prothese bh

Er zijn verschillende plaatsen waar je prothese bh’s kunt kopen zoals bandagisten en gespecialiseerde lingeriewinkels. Als je kunt, ga dan naar een lingeriewinkel, kwestie van je wat minder ‘geamputeerde borst’ te voelen en meer ‘ik blijf vrouw en heb een ander soort bh nodig dan wat ik al heb’. Maar als je al een aantal keren een prothese bh hebt gekocht,  kan je ze prima online bestellen, aangezien je al goed weet wat bij jou past.

Online kopen

Zoals we al zeiden kan je een prothese bh prima online bestellen. We raden wel aan een keer naar een lingeriezaak geweest te zijn, zodat je een beetje een idee hebt wel type bh bij je lichaamsbouw past. Wil je een beugel of liever zonder? Ga je voor een sportbh of liever iets wat sexy is?  Hieronder volgen nog een aantal tips die het kopen van een prothese bh vergemakkelijken.

  • Past u liever uw prothese lingerie in de privacy van uw eigen huis? Neem dan goed de maat op. Het belangrijkste bij het uitkiezen van iedere bh, maar vooral een prothese bh, is de juiste maat. Wanneer u niet de juiste maat bh draagt, zal deze niet goed aansluiten op het lichaam. Vermeld bij uw bestelling altijd uw afmetingen, dan kunnen wij indien nodig, en altijd in overleg met u, voor een andere maat kiezen.
  • Als u het lastig vindt om te beoordelen of de prothese bh goed past, kunt u uw partner of een vriendin vragen om met u mee te kijken. Twee zien meer dan een, dus maak hier gebruik van.
  • Let bij de pasvorm van de prothese bh op enkele zaken. Zorg er bijvoorbeeld voor dat de onderband stevig om het lichaam zit, zonder dat deze knelt. Als de achterkant omhoog kruipt betekent dit dat de onderband een maat te groot is. Bij het kopen van de prothese bh moet de bh op het meest losse haakje goed zitten. Tijdens het dragen zal de band namelijk wat uitrekken, en zo heeft u genoeg speling om deze strakker te maken.
  • Het middenstuk van de prothese bh hoort goed op het lichaam, op het midden op de borst aan te sluiten. Wanneer de borst platgedrukt wordt is de cup te klein, als hij echter niet aansluit kan er waarschijnlijk beter worden gekozen voor een kleinere cupmaat.
  • De bandjes van de prothese bh horen in een rechte lijn over de schouder te lopen, en niet in de huid te snijden. Als ze dit wel doen kan er wellicht beter een prothese bh met een kleinere omvang gekozen worden. De bh zelf, en niet de bandjes, moeten namelijk het grootste deel van het gewicht opvangen.