Wanneer je je bedrijf verkocht hebt of een leuke financiële meevaller hebt gehad, dan moet je eigenlijk wat met dat geld. Je kunt het natuurlijk op de bank zetten. Daar staat het veilig, maar de rente is niet om over naar huis te schrijven. Je kunt ook met, een deel van, het geld aandelen kopen. Dat neemt natuurlijk wel een risico met zich mee. Aandelen kopen kun je gemakkelijk online regelen, maar er is nooit garantie dat deze aandelen je kapitaal gaan vergroten. Je kunt daarom het best aandelen kopen van geld dat je eigenlijk niet nodig hebt. Het blijft altijd een gok, maar het kan zomaar zijn dat je met aandelen kopen je financiële toekomst én die van je kinderen veiligstelt.
Aandelen kopen

Aandelen kopen is niet alleen maar negatief en gevaarlijk

Wanneer je weet wat je doet, kun je flinke winsten behalen als je investeert in de juiste aandelen. Maar aandelen kopen is niet voor watjes. Je moet de gok durven nemen. Je moet de spanning aankunnen en durven wachten met verkopen als de koers zakt of juist stijgt. Dat is niet voor iedereen weggelegd. En dat is helemaal niet erg. Je kunt er altijd nog voor kiezen om je geld toch op de spaarrekening te laten staan.

Zorg dat je informatie hebt voor je aandelen kopen gaat

Om te leren hoe je met aandelen en de aanschaf daarvan om moet gaan, zijn er verschillende cursussen in Nederland. Die zijn er juist op gebaseerd dat mensen die interesse hebben in aandelen kopen, dit met voldoende informatie doen. Overal staat altijd dat “in het verleden behaalde resultaten geen garantie zijn voor de toekomst”. Maar wat betekent dat nu eigenlijk? Is dat altijd zo? Vragen die je door een expert kunt laten beantwoorden tijdens zo’n cursus. Je komt er dan tijdens de cursus ook achter of het aanschaffen van aandelen echt bij jou (en je portemonnee) past.

Aandelen kopen als investering

Als je een goedlopend bedrijf hebt, dan gun je dat anderen ook. Je kunt andere, startende, bedrijven helpen door te investeren. Dit kun je op verschillende manieren doen. Je kunt iemand geld lenen of iemand bijstaan met raad en daad. Maar je kunt ook aandelen kopen. Zo weet je zeker dat het door jou geïnvesteerde geld op een goede, verantwoorde manier wordt besteed. Dit heeft te maken met de controle erop door de overkoepelende organisatie. Op de site hierboven lees je hier alles over.