De bouw is op het moment een interessant werkgebied. In de huizenmarkt gaan woningen als warme broodjes over de toonbank en steeds meer huizenbezitters kiezen ervoor om hun huis te verbouwen. Dit is natuurlijk goed nieuws voor de bouwsector. Als je net werkzaam bent binnen deze sector zal je merken dat je agenda binnen de kortste keren gevuld is. Als starter zijnde moet je, naast kennis hebben van kluszaken, natuurlijk wel goed voor de dag komen in professionele werkkleding. Een goed gevulde kast met werkkleding is een must voor iedere serieuze vakman.

Werkkleding versus vrijetijdskleding

Waarom is het eigenlijk zo belangrijk om te investeren in goede werkkleding? Als je denkt dat het ook goed mogelijk is om aan de slag te gaan in vrijetijdskleding kom je bedrogen uit. Naast het feit dat de klassieke bouwvakkersbilspleet écht niet meer kan ben je in vrijetijdskleding absoluut niet goed beschermd voor de elementen die je tegen kan komen in je werk. Bovendien maak je in mooie, professionele werkkleding een veel betere indruk dan wanneer je in versleten spijkerbroek arriveert bij een klus. Genoeg redenen dus om flink wat professionele kleding in te slaan. Maar wat maakt eigenlijk dat werkkleding zo veel veiliger is dan vrijetijdskleding?

Goed beschermd tijdens het klussen

In de bouw heb je vrij regelmatig te maken met omstandigheden waarin het belangrijk is dat je lichaam goed beschermd is. Denk bijvoorbeeld aan de hitte tijdens het lassen of werken met bijtende stoffen. Werkkleding is zo gemaakt dat het je huid goed beschermt tegen deze elementen. Hitte, kou, vocht en schadelijke stoffen worden door deze kleding afgestoten. Nog een groot voordeel van werkkleding is dat het vuilafstotend en slijtvast is, dus je kleding ziet er (ook bij intensief gebruik) lang als nieuw uit.

Investeer in voldoende kleding

Het hebben van één werkbroek, één werkjas en één paar werkschoenen is echt niet voldoende als je als vakman aan de slag gaat. Zorg er altijd voor dat je meerdere items in je kast hebt liggen, zodat je niet onverwacht misgrijpt. Na een dag intensief werken in de bouw is de kans groot dat je kleren niet meer zo fris ruiken, dus dan is het handig als er een schone set klaarligt voor de volgende dag. Een goed gevulde kast met werkkleding is dus geen overbodige luxe. Zo zorg jij ervoor dat je als starter zijnde iedere dag fris en in een professionele outfit klaar bent voor je klus.