Infrarood verwarming is een techniek van verwarmen die tegenwoordig in steeds meer huizen en bedrijven wordt toegepast. Deze techniek bestaat al langere tijd maar door het verbeteren en doorontwikkelen van infrarood verwarming wordt het als een steeds beter alternatief voor een gaskachel en centrale verwarming gezien. Echter ben ik mij ervan bewust dat niet iedereen precies weet wat je ermee kan en hoe dit precies werkt, daarom ga ik je met een aantal tips en voorbeelden op de hoogte brengen!

Infrarood verwarming geeft stralingswarmte af

Anders dan een centrale verwarming warmt infrarood straling niet de lucht op, maar personen en objecten. Infrarood straling heet dit en dit wordt vaak vergeleken met de warmte van de zon. Deze straling wordt als zeer prettig ervaren en je merkt het effect hiervan al binnen een minuut nadat je zo’n paneel hebt aangezet. Infrarood verwarming dient als perfecte aanvulling of als enige verwarming in bijvoorbeeld de woonkamer, slaapkamer, badkamer of keuken. De straling wordt direct door het lichaam opgenomen en hierdoor hoef je dus niet te wachten voordat een complete ruimte een bepaalde temperatuur heeft bereikt. Hierdoor is deze manier van verwarmen ook nog eens ontzettend energiezuinig. Na gebruik schakel je het paneel namelijk direct uit, bijvoorbeeld bij het verlaten van de ruimte. Zo wordt er geen overbodige energie gebruikt en daarnaast bespaart dit dus een hoop geld.

Infrarood verwarming voor in elke ruimte

Zoals ik hierboven al aangaf kun je voor elke geschikte ruimte wel een passend model vinden dat aansluit bij jouw wensen. In de badkamer bijvoorbeeld kun je een infrarood paneel laten plaatsen in de vorm van een spiegel. Zo voel je direct de warmte tijdens bijvoorbeeld het scheren en hoef je niet langer meer in een koude badkamer te verblijven. Vooral in de winter is dit zeker een aanrader! Verder kun je in de woonkamer speciale panelen zo plaatsen dat je het effect vooral in de zithoek voelt, lekker voor in de avonden. Ook kun je in de keuken kiezen voor een oplossing in de vorm van een krijtbord, zodat je ook hier meerdere voordelen hebt van de infrarood verwarming.

Kortom zijn er dus tal van mogelijkheden op het gebied van infrarood. Neem de tijd om ze allemaal te ontdekken en bedenk eens voor jezelf wat jij mooi zou vinden. Met bovenstaande tips en ideeën ben ik ervan overtuigd dat jij zelf ook een goede doordachte keuze kunt maken! Natuurlijk kun je ook eerst beginnen met het inrichten van één ruimte voordat je besluit je hele huis ermee vol te hangen.