Voor iedereen die wat geld op de bank heeft staan of verwacht binnenkort geld te ontvangen die je niet snel zal uitgeven: ga beleggen. Dat is geen advies maar wel wat veel mensen je zullen aanraden. Het is namelijk tegenwoordig zo dat je niet veel rente meer ontvangt op je spaarrekening waardoor het dus slim is om te kijken naar andere mogelijkheden. Je kan je geld op allerlei verschillende manieren beleggen. Denk bijvoorbeeld aan het beleggen in losse aandelen, indexfondsen of bijvoorbeeld in vastgoed of crypto. Zo zijn er ontzettend veel mogelijkheden die je kan inzetten om uiteindelijk meer rendement te behalen. In deze blog bespreken we een aantal van deze opties om je een handje op weg te helpen.

Beleggen in losse aandelen

Beleggen in losse aandelen kan via brokers. Je meldt je aan bij een online broker waarna je aandelen kan verhandelen. Het verhandelen van aandelen kan je bijvoorbeeld doen door een los aandeel te kopen. Bijvoorbeeld: je koop Spotify aandelen via de online broker. Vervolgens heb jij een stukje van Spotify in bezit. Wanneer de koers van Spotify omhoog gaat geniet je van een ongerealiseerde winst, maar wanneer de koers van Spotify omlaag gaat, zal je zien dat jouw aandeel dus minder waard wordt en ook voor minder kan verkopen. Het is daarom slim om te beleggen op de lange termijn. Over de afgelopen 100 jaar is te zien dat ontzettend veel bedrijven alsmaar aan het groeien zijn. Je kan hierbij ook kijken naar indexfondsen.

Beleggen in ETF’s

ETF’s worden ook wel indexfondsen genoemd. Indexfondsen zijn eigenlijk een groepje aandelen bij elkaar. Je investeert dus in een ETF, deze ETF heeft een bepaald percentage is een groot aantal bedrijven. Het beleggen in ETF’s is erg veilig, maar zal uiteindelijk ook minder rendement opleveren. Toch kiezen veel mensen ervoor om te handelen in ETF’s aangezien je direct een grote spreiding in bedrijven en landen hebt met ETF’s.

Geld investeren in vastgoed

Wanneer je veel geld op de bank hebt staan en dus beschikt over een groot deel eigen vermogen is het slim om te kijken of je kan investeren in bijvoorbeeld vastgoed. Vastgoed kan uiteindelijk zorgen voor maandelijkse huurinkomsten. Met deze inkomsten kan jij bijvoorbeeld leven en verder kijken. Vastgoed is erg veilig maar vraagt wel om een grote investering. Het investeren in vastgoed kan ook veel vragen opleveren. Wat moet je precies doen met moeilijk huurders of wat is er mogelijk m.b.t. studenten woningen.