U wilt een huis kopen, maar weet niet waar u moet beginnen? Begrijpelijk, want het omvat veel aspecten. Waar moet ik op letten bij het kopen van het eerste huis? Wat moet je echt niet vergeten? Om je op weg te helpen is het allerbelangrijkste om je meer overzicht te geven, hebben we een aantal dingen op voor je op een rijtje gezet die erg kunnen helpen bij het kopen van je eerste huis!

Hoeveel mag jij lenen?

Voordat je op zoek gaat naar je nieuwe huis, moet je er eerst achter komen wat de hoogste hypotheek is die je kunt krijgen. Er zijn op internet veel rekenhulpmiddelen zijn waarmee op basis van je inkomen en eventueel het inkomen van je vriend of vriendin de hoogste hypotheeklening kan worden berekend. Zo weet je precies dat de bank bereid is een lening te verstrekken voor jouw woningaankoop. Wanneer je de hypotheekrente 20 jaar vast zet heb je een erg goede deal en weet je met zekerheid wat de kosten zijn voor de aankomende jaren met betrekking tot je hypotheek. Veel mensen vragen zich af: hoeveel kan ik lenen? Dat zijn vragen die je via bovenstaande informatie kan beantwoorden. Denk bijvoorbeeld het berekenen via het internet.

Hier moet je op letten bij je bezichtiging

Je kunt altijd fantaseren over een prachtig penthouse in het centrum van de stad die je leuk vindt. Als je serieus naar het onroerend goed kijkt, moet je wellicht realistischer zijn. Wanneer je aan een huis denkt, kan je de kosten berekenen van een bezichtiging die vrijblijvend kan worden geleend of aangevraagd. Hierdoor kan je precies weten wat het maximale hypotheekbedrag is, berekend op maandbasis. Bij het bieden is er natuurlijk altijd een kleine onderhandelingsruimte, maar je hoeft niet meer dan 10% hoger te zoeken dan het hoogste bod. Dan word je alleen maar gek en voldoe je niet aan je verwachtingen. En je wilt toch elke maand met wat geld overblijven? Negeer daarom dat penthouse of luxe villa in een dure wijk! Blijf realistisch en ga opzoek naar een huis waar je uiteindelijk ook wat kan gaan sparen voor andere leuke dingen.

Laat je niet opjagen!

Wanneer je gaat bezichtigen en wellicht een bod uit gaat brengen moet je je niet laten opjagen. Dit zorgt er uiteindelijk alleen maar voor dat je meer gaat bieden en als je bod wordt afgewezen dat je niet blij bent. Terwijl het kopen van een huis juist iets leuks moet zijn!