Op vakantie gaan in Europa is iets waar velen van ons elk jaar weer naar uitkijken. Er zijn zoveel mooie plekken om te bezoeken en zoveel verschillende soorten vakanties te maken. Welke bestemmingen zijn er eigenlijk en welke soorten vakanties passen daar het beste bij? In dit blog lees je alles over de beste bestemmingen en soorten vakanties in Europa. Als je denkt aan een vakantie in Europa, denk je misschien als eerste aan een strandvakantie. Er zijn echter zoveel meer mogelijkheden. Je kunt bijvoorbeeld ook kiezen voor een stedentrip, een wandel- of fietstocht door de mooie natuur, of een actieve vakantie waarbij je bijvoorbeeld rafting of canyoning kunt doen. Kortom, er is voor ieder wat wils.

Welke bestemmingen zijn er dan eigenlijk? Hieronder vind je een aantal tips voor de beste bestemmingen in Europa voor een onvergetelijke vakantie.

1. Barcelona, Spanje

Barcelona is een prachtige stad om te bezoeken. Er is van alles te doen en te zien. Je kunt bijvoorbeeld heerlijk wandelen langs de boulevard, een bezoek brengen aan het beroemde Sagrada Familia, of genieten van de heerlijke tapas in een van de vele restaurants. Barcelona is ook een ideale stad voor een stedentrip. Er zijn veel goede vliegverbindingen en de stad is relatief compact, waardoor je alles makkelijk kunt bezoeken.

2. Rome, Italië

Rome is een andere prachtige stad om te bezoeken. Ook hier is van alles te doen en te zien. Je kunt bijvoorbeeld het Colossezoek een wandeling maken door de prachtige historische wijk Trastevere, of een fietstour maken langs de oevers van de Tiber. Rome is een ideale stad voor een stedentrip, maar je kunt er ook prima een dagen vertoeven. Er zijn goede vliegverbindingen en de stad is compact, dus je kunt alles makkelijk bezoeken.

3. Berlijn, Duitsland

Berlijn is een interessante stad om te bezoeken. Er is veel historie en je kunt er veel verschillende soorten architectuur bewonderen. Daarnaast is Berlijn ook een ideale stad voor een stedentrip. Er zijn goede vliegverbindingen en de stad is groot genoeg om je een paar dagen te vermaken. Een Duitsland vakantie mag daarom ook zeker niet op je lijstje ontbreken. 

4. Londen, Engeland

Londen is een wereldstad waar je echt een keer geweest moet zijn. Er is van alles te doen enien boor een bezoek brengende Buckingham Palace, een wandeling maken door Hyde Park, of een fietstour maken langs de oevers van de Thames. Londen is ook een goede bestemming voor een stedentrip. Er zijn goede vliegverbindingen en de stad is groot genoeg om je een paar dagen te vermaken.

5. Nederland

Stedentrip in Amsterdam. In Amsterdam is er van alles te doen. Je kunt bijvoorbeeld een bezoek brengen aan het Rijksmuseum, een wandeling maken door het Vondelpark, of een fietstour maken langs de grachten. Amsterdam is ook een goede bestemming voor een stedentrip. Er zijn goede vliegverbindingen en de stad is klein genoeg om je in een paar dagen te vermaken. Ga je liever voor een rustige plek? Ga dan bijvoorbeeld naar het prachtige Zeeland. Huur een vakantiehuis Zeeland en geniet van de rust en de kust. 

Als je op zoek bent naar een mooie bestemming voor je vakantie, is er dus genoeg keus in Europa. Welke bestemming je uiteindelijk kiest, hangt natuurlijk af van je eigen voorkeuren. Wil je liever een stedentrip maken, of ga je toch liever naar het strand? Kies je voor een actieve vakantie, of ga je liever wandelen of fietsen? Welke bestemming je ook kiest, je bent gegarandeerd van een onvergetelijke vakantie.