Er is veel vraag naar underlayment platen. Dat komt doordat deze platen voor veel verschillende dingen gebruikt kunnen worden. Het is bijvoorbeeld mogelijk om ze te gebruiken bij het maken van meubels, maar er worden ook vloeren, daken en wanden gemaakt met behulp van deze platen. Als jij overweegt om ook gebruik te maken van underlayment platen, is het van belang om je eerst goed in te lezen. 

 

Wat is underlayment?

Het is voor iedereen die overweegt om gebruik te maken van underlayment platen slim om zich hier eerst eens goed in te verdiepen. Als je goed naar de naam van deze platen kijkt, zie je eigenlijk al waar ze voor bedoeld zijn. Het is namelijk zo dat je underlayment platen kunt gebruiken als onderplaat. Dit kan onder andere gebruikt worden bij het ontwikkelen van vloeren, wanden en daken. De platen hebben een recht oppervlak. Dat is erg belangrijk aangezien je bij het aanleggen van een vloer wel zeker wilt weten dat deze recht ligt. Underlayment is een vergelijkbaar materiaal als multiplex. Dit komt doordat ze beiden uit meerdere lagen bestaan.

 

Fins vuren 

Als je gebruik wilt maken van underlayment platen, heb je de keuze uit verschillende soorten van dit materiaal. Er zijn drie soorten underlayment die erg populair zijn. Fins vuren is één van deze populaire soorten underlayment. Dit heeft een zeer hoge kwaliteit waardoor veel mensen het gebruiken voor zichtwerk. Dat wil zeggen dat Fins vuren vooral wordt gebruikt voor de delen die het meest in het zicht zijn. Fins vuren Underlayment 18mm en 21mm worden het vaakst toegepast bij vloeren en daken. 

 

Russische grenen 

Mensen die op zoek zijn naar een duurzaam materiaal voor hun underlayment platen, kunnen er het best voor kiezen om Russisch grenen te nemen. Naast het feit dat deze platen ontzettend duurzaam zijn, is het materiaal erg stabiel en vlak. Dat zorgt er dan weer voor dat de kans op splijtingen bij dit materiaal minder groot is dan bij andere materialen. 

 

Radiata pine 

Deze houtsoort die ook vaak wordt gebruikt voor underlayment platen is vergelijkbaar met Russisch grenen. Het hout is makkelijk te bewerken. Dit kun je op verschillende manieren doen. Zo is het bijvoorbeeld mogelijk om het hout met je handen te bewerken, maar hier zijn tegenwoordig ook verschillende machines voor. 

Dit zijn niet de enige soorten hout waarvan underlayment platen gemaakt kunnen worden. Echter, het is wel zo dat dit de soorten hout zijn die het meest populair zijn. Iedere houtsoort is anders en daarom is het van belang om je goed in te lezen in de verschillende mogelijkheden die je hebt.