Wanneer jij goederen verkoopt wil jij jouw magazijn natuurlijk wel goed geordend hebben. Zo kan jij gemakkelijk producten terug vinden en weer verkopen aan klanten. Niets zo vervelend wanneer je niet weet of iets wel of niet op voorraad is. En zo kom je natuurlijk bij jouw klanten ook niet helemaal betrouwbaar over. Dus zorg er voor dat jouw magazijn goed geordend is. Hoe je dat doet?

 

Zorg voor genoeg ruimte

Dit klinkt misschien logisch. Maar veel bedrijven lukt het toch niet. Als jij grote producten verkoopt, of wanneer jij een grote voorraad wilt hebben, dan is het natuurlijk wel logisch dat je genoeg ruimte moet hebben om alle goederen op te slaan. En het is ook handig wanneer je tussen de rekken makkelijk door kan lopen en zo gemakkelijk de producten kan pakken. Heb jij grote producten en moet je soms met een heftruck door het magazijn rijden. Zorg er dan ook voor dat de paden breed genoeg zijn om doorheen te rijden. Het is best wel lullig wanneer je er niet doorheen kan en zo een rij met spullen omgooit. Het kan zomaar gebeuren, dus zorg ervoor dat je dit voor bent. Wanneer je producten gaat stapelen is het ook handig om pallets te hebben. Zo kan je voor de houten pallets gaan maar je kan ook voor kunststof pallets gaan.

 

Een goede logica is wel handig

Ook dit klinkt voor de hand. Maar ook hier gaat het makkelijk fout. Wanneer jij geen logische volgorde hebt van waar welk product ligt, kan je het ook niet gemakkelijk terug vinden. Dus zorg er voor dat alles op een logische plek ligt of dat het magazijn ingericht is op een logische manier. Zo vindt jij gemakkelijk de producten die jij moet hebben en zo kan je ook gemakkelijk inventariseren hoeveel producten je nog van iets hebt. Zo weet jij altijd hoeveel voorraad je hebt. Dit kan je natuurlijk ook bijhouden met een systeem, zodat er geteld wordt. Zorg er dan wel voor dat dit systeem altijd up to date is en het ook daadwerkelijk klopt. 

 

Hou het magazijn netjes

Ook dit klinkt weer heel logisch, maar dit is wel een puntje wat er snel bij in kan schieten. Zorg dat het magazijn netjes en opgeruimd blijft. Laat niet iets rondslingeren. Want als er eenmaal iets rondslingert, komt er zo veel meer bij en dan krijg je dat er een rommel ontstaat. Zo ontstaat ook de kans dat het ook niet meer logisch is. En dat wil je natuurlijk niet.