Hoewel het al wel vrij warm is voor deze tijd van het jaar, zou je toch niet zeggen dat de lente er alweer bijna aan zit te komen. Waarschijnlijk komt dit door alle wind en regen van de afgelopen weken. Hierdoor voelde het toch behoorlijk fris aan. Op het nieuws was te zien dat dit alweer het derde weekend op rij was waarin het behoorlijk aan het stormen was. Gelukkig is de lente (hopelijk) toch wel degelijk in aantocht! Dat houdt dan ook voor veel mensen automatisch in dat er weer eens een kijkje moet worden genomen in de garderobekast om te kijken wat nog wel een seizoen mee kan en waar echt een aanvulling op de huidige collectie moet plaatsvinden.

Een selectie maken

Bij het doornemen van de kledingkast komt onbewust toch nog wel heel wat kijken. Het ligt natuurlijk niet aan je huidige collectie wat er bij moet of wat er weg kan. Het heeft met heel veel factoren te maken. Zo zijn er bijvoorbeeld bepaalde trends die meerdere seizoenen meegaan. Langzaamaan veranderen er wel wat kleine dingen maar meestal is het nooit helemaal drastisch anders. Verder is het natuurlijk ook zo dat iedereen een ander budget heeft voor kleding. Met een wat kleiner budget heb je soms niet altijd de keuze om echt met de laatste mode mee te gaan. Je kan dan misschien beter investeren in wat meer tijdloze kleding (denk bijvoorbeeld aan zwarte kledingstukken, die zijn bijna altijd goed). Verder is het belangrijk om even na te gaan wat je al veel hebt gedragen. Hangt er bijvoorbeeld iets in je kast wat je het hele jaar niet hebt aangehad? Wat is dan precies het punt om het in je kast te laten hangen? Blijkbaar vond je het kledingstuk toch niet zo mooi als je dacht. Of misschien zat het helemaal niet lekker. Weg ermee!

Tip

Hoewel ik weet dat iedereen een ander budget heeft voor zijn kleding zou ik toch iets willen adviseren. Probeer toch te investeren in kleding die kwalitatief van hoge kwaliteit is. Uiteraard zijn de kosten bij aanschaf iets hoger maar waarschijnlijk ga je er wel langer plezier van hebben. Simpelweg omdat kwalitatieve kleding zijn vorm beter kan behouden en minder gevoelig is voor slijtage dan goedkopere kleding. Bij kleding geldt vaak dezelfde regel als bij andere spullen die je wilt aanschaffen. Dat is namelijk dat goedkoop vaak duurkoop is. Als je investeert in je kleding dan investeer je eigenlijk in jezelf! Of kies ervoor om slim te shoppen in sale periodes. Modemerk Black Bananas heeft bijvoorbeeld vaak een exclusieve Black Bananas sale, waarbij kwalitatieve en toffe items voor een goede prijs te koop zijn. Sla je slag!