Ben je een ondernemer met een grootzakelijk energiecontract? Dan raad ik je het aan om vooral nog even door te lezen. Hoewel het bij iedereen met een (zakelijk) energiecontract van groot belang is om de einddatum en/of het opzegtermijn in de gaten te houden, is dit bij grootzakelijke verbruikers nog belangrijker. Doe je namelijk helemaal niets dan kan zo’n grootzakelijk energiecontract stilzwijgend worden verlengd tegen hele hoge verlengingstarieven. Dat is hartstikke zonde van je geld, want het kan je duizenden euro’s extra kosten per jaar. Daarom heb ik in dit artikel informatie voor je verzameld over het tijdig opzeggen van je grootzakelijke energiecontract én het vinden van de beste energiedeal.

Regels voor grootzakelijke verbruikers zijn anders

Het enige grote nadeel van grootzakelijk energie afnemen, is de opzegtermijn. Deze termijn kan soms wel een half jaar zijn, wat betekent dat je een half jaar van tevoren al moet kijken naar je zakelijke energiecontract. Verleng je zelf je grootzakelijke energie of ga je op zoek naar een andere deal? Doe je helemaal niks, dan wordt je contract automatisch verlengd. Dat is echter veel duurder dan wanneer je zelf op zoek gaat naar een betere aanbieding. Je moet dus altijd íets doen! Houd daarom bij het afnemen van je grootzakelijke energiecontract al rekening met de opzegtermijn. Schrijf de opzegtermijn op in je agenda mét een reminder zodat je nooit te veel geld kwijt bent voor een contract voor grootzakelijke energie.

Grootzakelijke energieverbruikers minder goed beschermd

Ben je vergeten om je contract stop te zetten of te verlengen dan moet je helaas met de consequenties dealen. Bedrijven met grootzakelijke energie zijn in Nederland minder goed beschermd tegen dit soort zaken dan particulieren of andere kleinverbruikers. Bij consumenten zien we het bijvoorbeeld niet meer gebeuren dat een energiecontract stilzwijgend voor een bepaalde tijd wordt verlengd. Bij grootzakelijke verbruikers mag dit gewoon. Je kunt alsnog switchen wanneer de opzegtermijn verstreken is, maar dan moet je wel rekening houden met de zogeheten opzegboete. Die boete is overigens niet mals: reken op 15% of zelfs meer van het bedrag dat je nog moet betalen voor de rest van het jaar voor je energie. Dat totaalbedrag kan dus nog flink oplopen! Op Energie-Zakelijk.nl lees je meer over de opzegtermijn van je grootzakelijke energiecontract.

Hoe vind je de beste zakelijke energiedeal?

Ben je nog op tijd met het opzeggen van je grootzakelijke energie dan heb je geluk. Op die manier heb je flink wat onnodige kosten bespaard. Op dat moment is het tijd om op zoek te gaan naar een nieuw zakelijk energiecontract voor een goede prijs. Wist je dat je daarvoor vandaag niet meer urenlang het internet hoeft af te zoeken? Met behulp van een handige vergelijkingstool weet je binnen no time welke grootzakelijke energie het beste bij jouw bedrijf past. Grootzakelijk energie vergelijken zorgt er ieder jaar weer voor dat je voor scherpe prijzen kunt profiteren van de hoeveelheid energie die je nodig hebt voor je bedrijf. Zorg ervoor dat je dit ieder jaar doet, omdat er jaarlijks weer nieuwe aanbiedingen en deals te vinden zijn voor een hele goede prijs. Alleen op die manier pak je de hoogste korting op je grootzakelijke energierekening.