Het najaar staat er algemeen om bekend dat bedrijven en ondernemers hun zakelijke energiecontract heroverwegen. Nu je als ondernemer toch bezig bent met het bekijken van je zakelijke energie is dit misschien het moment om over te stappen op groene stroom. Er zijn verschillende redenen waarom je op kantoor zou moeten kiezen voor groene energie en dit zijn niet alleen redenen die alleen maar beter zijn voor de wereld. De overstap naar een meer duurzame vorm van energie is namelijk ook goed voor je portemonnee! In dit artikel wil ik je wat meer vertellen over de voordelen van groene energie en waarom je bij energie vergelijken MKB zeker eens moet kijken of groene stroom iets voor jouw bedrijf is.

Groene stroom is beter voor het behoud van de wereld

De grootste en belangrijkste reden waarom je zou kunnen kiezen voor groene energie is het feit dat het beter is voor de wereld. Grote kans dat je uit een tijdperk komt waarbij grijze stroom de norm is. Inmiddels weten we wel beter dat groene stroom op een veel duurzamere manier kan worden opgewekt dan grijze stroom. Bij het opwekken hiervan komt namelijk veel minder CO2 vrij, dat zo schadelijk is voor de wereld. Daarnaast wordt groene energie uit natuurlijke bronnen gehaald en niet uit fossiele brandstoffen die op een dag op zijn, zoals bij grijze stroom wel het geval is. Wil je dus dat je bedrijf de komende jaren en na jouw generatie blijft bestaan? Dan is de keuze voor groene stroom onvermijdelijk.

Groene energie wordt alsmaar goedkoper

Hierbij moet je meenemen dat groene energie toegankelijker is dan ooit. Dat komt omdat er vandaag de dag alsmaar meer energieleveranciers bijkomen die dergelijke duurzame stroom leveren. Meer concurrentie betekent dat de prijs van groene stroom ook lager komt te liggen. Voor bedrijven zijn er vaak zelfs vergoedingen en bepaalde subsidies aan te vragen wanneer je overstapt op groene stroom. Daarmee kun je uiteindelijk bijvoorbeeld net zoveel betalen als wanneer je voor grijze stroom kiest. Kortom: er is wat betreft het financiële plaatje eigenlijk geen excuus meer om niet voor groene energie te kiezen. Ik raad het aan om online met behulp van een vergelijkingstool te kijken welke energiedeal voor groene zakelijke energie het beste bij jouw zakelijke verbruik past. Op Minder.nl vind je zo’n tool.

Duurzaam ondernemen biedt meer klanten

Tot slot nog een belangrijke reden waarom je voor groene stroom op kantoor moet kiezen. Wist je dat consumenten bijvoorbeeld eerder voor een bedrijf kiezen waar zichtbaar aangetoond wordt dat het bedrijf iets aan duurzaamheid doet? Natuurlijk zijn er verschillende manieren om duurzaam te ondernemen. Hierbij is overstappen op groene energie misschien wel de gemakkelijkste stap die je kunt zetten. Wil je er dus voor zorgen dat je klantenbestand blijft bestaan of zelfs groter wordt dan is het aan te raden om een groene stap zoals deze te nemen. Het fijne van deze verandering van energie is dat je niets merkt, de stroom is uiteraard gewoon hetzelfde. Wel bespaar je er uiteindelijk geld mee, kun je er meer klanten door krijgen en draag je je steentje bij aan een betere wereld. Wat wil je nog meer?