Een baan in de bouw betekent vaak hard werken. Samen met je collega’s heb je bepaalde doelen, begin je erg vroeg en is het meestal erg koud. Er is een klein huisje of een caravan om even bij te komen met een bakje koffie, maar voor de rest ben je altijd buiten. Een relatief zware baan, waar erg veel vraag naar is op dit moment.

In dit blog gaan we het hebben over het werk in deze bouwsector, wat de voor- en nadelen zijn en meer. Wat is het nu eigenlijk en waarom is deze sector niet meer zo in trek. we vertellen je er graag meer over!

Diverse bouw vacatures beschikbaar

Tegenwoordig is de vraagzijde van de bouw vele malen groter dan het aanbod. Dit betekent dat je als werknemer in een aardige luxe positie zit. Zo kan je jouw werkgever bijna uitkiezen op wat het beste bij je past. Vele scholieren kiezen nu eenmaal eerder voor een baan op het kantoor, waardoor er vele bouw vacatures open blijven staan.

De mensheid van tegenwoordig denkt dus eigenlijk soms iets te makkelijk over bepaalde dingen. We zien het al helemaal voor ons namelijk. Een goede baan, kinderen, op vakantie en tot slot een leuk huisje om te kopen. Op het eerste gezicht lijkt het leuk, maar als er geen huizen gebouw zullen worden, kun je er ook niet wonen. 

Standaard vakantie in de bouwvak

Een groot voordeel, maar tevens ook een van de nadelen van de bouwsector, zijn de vaste vakantieweken. Deze vaste vakantieweken heet ook wel de ‘bouwvak’, waarbij de gehele bouwsector niet werkt en vrij is. Deze bouwvak vakantie valt altijd in de zomervakantie wanneer de kinderen ook vrij zijn, waardoor je altijd op vakantie kunt gaan. 

Een nadeel van deze bouwvak is dat je niet zomaar vrij kunt nemen op dagen die niet binnen deze bouwvak vallen. Je bent dus verplicht om in het hoogseizoen op vakantie te gaan. Wanneer de kinderen ook vrij zijn, kan dit een enorm voordeel zijn. Maar wanneer je liever in bijvoorbeeld september op vakantie gaat met je man of vrouw, is dit helaas niet mogelijk. 

Sla nu je kans

Lijkt het jou iets om in deze bouwsector aan de slag te gaan? Sla dan nu je kans! Er zijn vele bouw vacatures beschikbaar en werkgevers staan te wachten op nieuwe werknemers. Ga de uitdaging aan met jouw nieuwe collega’s, om op deze manier aan verschillende projecten te werken. Neem snel een kijkje, voor dat een ander je voor is bij een sollicitatie!