De afgelopen zomer was een zomer anders dan alle anderen. Door de pandemie konden we een stuk minder. Alle festivals waren afgelast en op vakantie gaan was behoorlijk ingewikkeld. We zaten de zomer vooral op in de Nederlandse natuur of op de Nederlandse stranden maar zelfs daar werd het al snel te druk. Wat er dus overbleef was onze eigen tuin. En voor vele Nederlanders was dit een motivatie om wat werk in de tuin te verrichten om er echt een fijne relaxplek van te maken. Aangezien er een goede kans is dat we de komende zomer weer in een soortgelijke situatie zitten, is het komende voorjaar het ideale moment om van onze tuin een paradijsje te maken. Hoe je dat doet bespreken we in dit artikel.

Een echte loungehoek

Die plastic tafel en tuinstoelen kunnen echt niet meer. Om echt lekker te zitten in de tuin is een investering een goede loungehoek nodig. Een loungeset tuin hoeft niet duur te zijn en je kunt er een kant en klaar uitkiezen op een website zoals Tuinmeubelland.nl. Een goede loungeset wordt afgemaakt met een tuintafeltje waar je lekkere hapjes neer kunt zetten. Als de loungeset onder een kap staat en je er een kleine kachel naast zet dan kun je er in de winter ook van genieten.

Een hangmat

Niks is fijner dan op vakantie in een hangmat aan het strand luieren. In tropische landen zoals Maleisië of Bali is er altijd wel hangmat tussen twee palmbomen te vinden. Maar ook als je geen palmbomen in je eigen tuin hebt is het prima mogelijk om een hangmat op te hangen. Je kunt zelfs kiezen voor een hangmat die gewoon een eigen standaard heeft. Een dergelijke hangmat kun je ook gewoon ophangen in je woonkamer. Zeker aangezien het tijdens Nederlandse zomers nog best weleens wil regenen is dat zeker fijn.

Klein zwembad

Een zwembad in de tuin. Het lijkt vaak iets voor ontzettend rijke mensen maar dat is natuurlijk helemaal niet waar. Er zijn ontzettend veel opties om tegen niet te veel kosten een eigen zwembad in de tuin te hebben. Je kunt met een beetje werk ook gewoon een goedkoop zwembad ingraven. Dit is natuurlijk ontzettend leuk en zorgt zeker in onze steeds hetere zomers voor de nodige verkoeling. Als je kinderen hebt is een zwembad leuk en een trampoline in de tuin zorgt ook voor heel veel plezier, zowel voor jong als oud.