Stel. Je bent al maanden bezig met een verbouwing. Je hebt heel veel zelf gedaan. Van het slopen en afvoeren van het puin tot het opnieuw plaatsen van muurtjes, het schilderen en het behangen. Dan ben je op een gegeven moment wel een keer "klus-moe". Je energie is op, je lontje wordt steeds korter en je bent er eigenlijk helemaal klaar mee. Is het dan verstandig om nog even door te zetten en toch zelf het laminaat te gaan leggen. Dat denk ik dus niet. En het is ook nog eens niet nodig. Je kunt je laminaat gratis laten leggen. Dit zit gewoon in bij de prijs per vierkante meter. Net als de ondervloer en de plinten. Waarom moeilijk doen als het makkelijk kan?

Laminaat gratis laten leggen door de vakman

Want hoewel half Nederland wel eens een laminaatvloertje heeft gelegd, heb je toch eigenlijk echt een vakman nodig als je wilt dat het perfect gebeurt. Deze vakman zit bij de prijs in en zal in een mum van tijd de puntjes op de i zetten. Zo komt er eindelijk een keer een eind aan die verbouwing en kun je echt gaan wonen. Je laminaat gratis laten leggen neemt je veel zorgen uit handen en je kunt eindelijk even zitten. Of op zoek naar nieuwe meubelen, net wat jij wilt. Blijf in ieder geval niet dralen in de ruimte waar de vakman aan het werk is. Hij redt zich wel, hij heeft vaker een vloer gelegd.

Kies het laminaat waar jij blij van wordt

Dit hoeft helemaal niet het duurste laminaat te zijn. Als jij een bepaalde vloer mooi vindt, dan is die vloer goed genoeg. Natuurlijk is het wel verstandig om te checken voor welke ruimtes deze vloer geschikt is. Heb je een druk gezin waarin veel gespeeld wordt, dan heb je een wat hardere toplaag nodig als je het laminaat een flink aantal jaren mooi wilt houden. Woon je alleen? Dan zal de vloer maar weinig belopen worden en kun je toe met een wat goedkopere soort.

Kun je direct gaan inrichten als de vloer erin ligt?

Jazeker! De laminaatvloeren van tegenwoordig worden niet meer verlijmd. Ze worden goed stevig in elkaar geklikt. Hierdoor hoeft de vloer niet meer te drogen voor deze belopen kan worden. Je kunt dus direct beginnen met inrichten als de vakman naar een andere ruimte is gegaan. Doe dit wel even in overleg. Het kan zijn dat de plinten nog geplaatst moeten worden en dan zou alles weer van de kant moeten. Dat wil je natuurlijk voorkomen.