Er zijn een aantal trends die voor ons gevoel nooit echt over gaan. Natuurlijk, smaken verschillen dus niet iedereen gaat even lekker op elke trend. Een trend is iets wat populair is. Vaak is het zo met trends dat ze komen en gaan. Daarom komen trends ook weer vaak terug en zie je weer oude en moderne dingen terugkomen. Toch zijn er een aantal trends die altijd een beetje blijven hangen en bij vele in de smaak vallen. Hier een lijstje met populaire en belangrijke trends.

Flared broek

De flared broek is een perfect voorbeeld van een eindeloze trend die altijd blijft bestaan. De broek is vooral populair uit de jaren 60 en 70, maar ontstond al begin de 19eeeuw. Hier kwamen ze vaak voor met verschillende printjes, geborduurde bloemen, vredetekens en allerlei vormen van versiering. Tegen de jaren 70 waren de uitlopende pijpen zo’n populaire broek geworden, dat ook de designers in de fashionwereld het begonnen op te merken. De broek begon als iets wat een beetje gezien werd als een grap terwijl het nu een fashion must is voor vele. Je zou wel kunnen zeggen dat het tegenwoordig een must is in ieder zijn kledingkast.

De coltrui

Ook de coltrui heeft weer een flinke comeback gemaakt. Door de vele T-shirts en hoodies die opeens kwamen is de coltrui een tijdje vergeten geweest, maar hij is weer terug. Nu kunnen vele hem niet eens meer wegdenken. De coltrui is geboren in de middeleeuwen. In deze tijd was de coltrui ter bescherming tegen de kou. In de jaren 20 werd het pas een “fashion item”. Je zou het misschien niet geloven, maar de mannen zijn begonnen met het dragen van de coltrui. Dit werd gedragen als vervanging voor de stropdassen. In de jaren 30 en 40 kwamen de dames coltruien. En sindsdien bleef het elk jaar wel weer terugkomen, tot nu. De dames coltruien worden gebruikt in de winter voor de kou, in de herfst/ lente als jas en in de zomer, ja in de zomer worden ze vaak even in de kast gestopt.

Een manteljas

Een manteljas is ook een goed voorbeeld van eindeloze trend. Een mantel of ook wel een cape genoemd is een soort overjas. Deze ja heeft als functie het beschermen van de drager tegen regen en wind. Deze jassen werden al gedragen door de Oude Grieken en Romeinen. In de 9eeeuw werden mantels beschouwd als een kledingstuk voor de rijke. Deze jassen zijn nu natuurlijk weer helemaal teruggekomen als seizoensjas voor de mannen en de vrouwen.