Als je eenmaal een hond of kat in huis hebt, dan wil je daar natuurlijk zo lang mogelijk van genieten. Het kan zijn dat je veel moeite hebt gedaan om je vriendje te adopteren. Je hebt bijvoorbeeld jaren gespaard voor een bepaald ras of je bent de halve wereld over gereisd om een verwaarloosd beestje te redden. Of je hebt maanden op je partner of je ouders moeten inpraten voor je je lievelingsdier in je armen mocht sluiten. De gezondheid van je hond of kat is dan heel belangrijk. En daar kun je zelf goed aan bijdragen, door het juiste voer te kiezen. Eukanuba bijvoorbeeld is een compleet voer, ook voor speciale katten en honden.
Eukanuba

Moet je je hond of kat regelmatig borstelen?

Bij de meer langharige rassen wordt het zeer regelmatig borstelen van je hond of kat echt wel aangeraden. Je voorkomt hiermee dat de lange haren in de knoop raken. Die knopen kunnen zeer pijnlijk zijn en zelfs zorgen voor een kapotte huid. Maar ook kortharige rassen vinden het vaak fijn om af en toe geborsteld te worden. Alle losse kriebelhaartjes worden dan uit de vacht gehaald. Verder is het borstelen ook het uitgelezen moment om even rustig te zitten met je kat of hond. Zeker wanneer je dit al vanaf pup of kitten af doet, vinden ze het totaal niet erg.

Moet je kat of hond in bad?

Honden vinden het in bad gaan over het algemeen heel fijn. En het kan ook best wel eens nodig zijn. Zeker na een flinke winterse wandeling met sneeuw, prut en modder. Maar katten zijn vaak een ander verhaal. Lang niet iedere kat is gecharmeerd van water. Die mafkezen van mij gaan het liefst mee onder de douche, maar ik realiseer me dat dat de uitzonderingen zijn. Een kat in bad doen kan nog best een flinke uitdaging zijn.

Hoe zit het eigenlijk met eten geven?

Er is een flink verschil tussen katten en honden als het op eten aankomt. Voor katten kun je, over het algemeen, best een flinke bak met brokjes neerzetten, zij eten dat wat ze nodig hebben en komen later terug voor meer. Honden eten achter elkaar hun hele bak leeg. Hondenvoer moet je dus echt doseren en daarbij het advies op de verpakking of dat van de dierenarts in acht nemen. Zo voorkom je dat je hond veel te dik wordt of gaat overgeven na het eten.