Als je HP printer bij een afdrukopdracht de pagina niet afdrukt, kan dat natuurlijk liggen aan het feit dat je geen volle HP cartridge in het apparaat hebt zitten. Maar het kan ook zo zijn dat je de printerrollen in je printapparaat moet schoonmaken. In dit artikel leggen we je uit hoe je dit stap voor stap het beste kunt doen.

Printerrollen schoonmaken

De printerrollen worden vuil door stof, papiervezel en ander vuil. In deze stappen maak je de rollen schoon.

Voordat je begint, verzamel je de volgende schoonmaakmiddelen: schone, pluisvrije doek, reinigende wattenstaafjes en schoon water. Gedestilleerd of gebotteld water heeft de voorkeur, maar is niet vereist. Gebruik geen alcohol of andere chemische reinigingsmiddelen.

Verwijder het papier uit de invoerlade. Druk op de aan / uitknop om de printer uit te zetten. Draai naar achteren. Koppel het netsnoer los. Kijk naar beneden door de open invoerlade en zoek de grijze papier opvangrollers. U hebt mogelijk een zaklamp nodig om het gebied te verlichten.

Reinig de rollen zichtbaar in de printer met een schoon wattenstaafje dat licht bevochtigd is met water. Gebruik een doek om overtollig water uit het wattenstaafje te verwijderen. Het wattenstaafje moet vochtig zijn, maar niet drijfnat. Veeg elke roller schoon en gebruik jouw vinger of de zwabber om elke roller naar boven te draaien als je klaar bent met het reinigen van een deel van de roller. Deze rollen zijn moeilijk te bereiken, maar ze zijn het belangrijkste om schoon te maken. Als deze rollen in de printer niet worden schoongemaakt, gaat dit probleem gewoon door omdat dit de rollen zijn die het papier in de printer voeren. Wacht tot de rollen volledig zijn opgedroogd.

Controleren of de printer weer werkt

Sluit het netsnoer opnieuw aan. Keer terug naar de voorkant. Druk op de aan / uitknop om de printer in te schakelen. Lijn een stapel papier uit door erop te tikken op een plat oppervlak. Plaats papier in de invoerlade tot het stopt. Schuif de papierbreedtegeleider naar binnen totdat deze tegen de rand van het papier aankomt. Duw de geleider niet zo strak dat deze begint te buigen.

Probeer een pagina rechtstreeks vanaf het bedieningspaneel van de printer af te drukken om te zien of het probleem is opgelost. Als de testpagina wordt afgedrukt, maar het originele document niet, ga dan verder met het zoeken naar een volgende oplossing. Als de pagina niet wordt afgedrukt, probeer je het opnieuw af te drukken.

Luister naar de papier-grijprollen. Je zou ze moeten kunnen horen roteren. Probeer vervolgens het papier langzaam verder in de printer te duwen totdat de rollen vastklikken om het papier op te pakken. Duw slechts één vel papier en duw het niet te snel of te ver naar binnen, omdat dit papierstoringen kan veroorzaken. Als de pagina niet afdrukt wanneer je het papier langzaam verder induwt, herhaal je de vorige stap om de rollen te reinigen.