Een steeds meer populaire vakantiebestemming is Thailand. Ik hoor het vaker in mijn vriendenkringen, en zie het ook meer op tv. Toen ik voor het eerst goed onderzoek deed naar Thailand kon ik me wel inbeelden waarom zoveel mensen in Thailand rondreizen. Maar toen ik uiteindelijk zelf daar op rondreis ging overtrof het land nog al mijn verwachtingen! Het land is enorm divers, en buitengewoon prachtig. Als je een paar weken gaat, kun je zoveel verschillende dingen doen! Ik heb nog nooit zo’n actieve vakantie als deze gemaakt. En dat terwijl ik juist had verwacht dat ik vooral aan het strand rond zou hangen.

De hoogtepunten van Thailand rondreizen

Thailand wordt blijkbaar het land van de glimlach genoemd. Dit werd voor mij zeker duidelijk in het feit dat ik alleen maar blij ben geweest terwijl ik langs de hoogtepunten van dit geweldige land werd geleid. Als eerst heb je natuurlijk Bangkok. Geen enkele stad op aarde lijkt op Bangkok. Het is een wereld op zich. Er is zoveel cultuur en activiteit in de stad dat ik alleen daar al een hele vakantie vol zou kunnen plannen. Het is vooral leuk om Bangkok te leren kennen op de fiets! Daarnaast is er natuurlijk de River Kwai. Rond de rivier is eindeloos veel prachtige natuur. Een gids kan veel vertellen over de indrukwekkende geschiedenis van dit gebied. Tot slot moet je natuurlijk een van de stranden en eilanden bezoeken. Elk strand is prachtig, dus welke je kiest maakt eigenlijk niet uit.

De parels en geheimen van Thailand

Het gebied rond de River Kwai is een nationaal park: Khao Sok. Wat ontzettend gaaf is, is dat je hier kunt kanoën. Een ander adembenemend nationaal park is Khao Yai. In dit park, die op de Werelderfgoedlijst staat, vindt je prachtige regenwouden, watervallen en wilde dieren. Van vlinders tot olifanten, ze hebben het allemaal. Een andere parel van Thailand is de Khmertempels. Deze tempels bruisen van de geschiedenis en cultuur. Het lijkt op Angor Wat in Cambodja, maar dan veel minder toeristisch. De noordelijke hoofdstad Chiang Mai is erg ontspannen en rustig, vergeleken met Bangkok.

Thailand rondreizen is je tijd nemen

Thailand rondreizen heeft zoveel te bieden, dat je echt veel tijd moet uittrekken om al het moois te kunnen bezoeken. Daarnaast, om de reis volledig te ervaren, is het belangrijk om de omgeving en de bevolking echt tot je te laten doordringen. Het is zo’n andere cultuur dan in Nederland. Het geduld en de vriendelijkheid van de locals ervaren is echt de kers op de Thailand-taart! Het zal een reis om nooit te vergeten zijn!